Fulya Kurter

Dışavurumcu Sanatlar,
Psikodrama, Dans - Hareket

Tüm İçerikleri Görüntüle

Güncel

Bu bölümde yakın zamandaki seminer, atölye, roportaj vb. güncel çalışmalarımın duyuruları ve bilgilerinin yanı sıra ilgimi çeken gelişmeler, sempozyum, kongre vb. etkinlikler, kitaplar hakkında da paylaşımlara yer vermekteyim.

SPD Sanat Psikoterapisiyle Tanışma ve Giriş Eğitimi

Sanat Psikoterapileri Derneği’ne iki dönemdir yönetim kurulu üyesi olarak aktif destek veriyordum. Yeni dönemde desteğimi biraz daha yavaşlatarak sürdürmek ve  katkı sağlayacak yeni enerjilere alan açmak istedim. Tüm  2020-2022 dönemi YK üyelerine sevgilerimi sunuyor, verimli bir dönem diliyorum.

Derneğin etkinliklerinden biri de, bir kaç yıldır yenilenen 12 saatlik giriş atölyesi. Atölyenin kazanımları ve çerçevesi SPD tarafından belirlenmiş olup,  farklı eğitimcilerin katkılarıyla katılımcılara ulaşıyor. (https://www.sanatpsikoterapileridernegi.org/sanat-psikoterapilerine-giri351-ve-tan305351ma-program305-12-saat.html)

Şubat 2020’de düzenlenen atölyeyi de özellikle mülteci popülasyonu ile çalışan sanat terapisti Hale Gencel ile beraber gerçekleştirdik. Atölyede sanatın işlevi, tarih boyunca insanın toplumsal bir varlık olarak sanatla ilişkisi, sanat psikoterapilerinin doğuşu, farklı yaklaşımlar  ve terapistin rolü gibi başlıkları kapsadığımız çalışmada, bol bol sanatsal deneyimeye yer verdik. Grubun uyumu ve üretkenliği keyifli bir yorgunluk bıraktı.  Tüm katılcımlara ve süreçte bizi asiste eden Aytül Hasaltun’a teşekkürler.