Fulya Kurter

Dışavurumcu Sanatlar,
Psikodrama, Dans - Hareket

Tüm İçerikleri Görüntüle

Güncel

Bu bölümde yakın zamandaki seminer, atölye, roportaj vb. güncel çalışmalarımın duyuruları ve bilgilerinin yanı sıra ilgimi çeken gelişmeler, sempozyum, kongre vb. etkinlikler, kitaplar hakkında da paylaşımlara yer vermekteyim.

Filiz Işık Bulut ile Masallarla Konuşalım Atölyesi’ni Gerçekleştirdik

Burası kişisel web sayfası diye belirtmedim ancak daha çok yer vermek gerektiğine karar verdim. Ekim 2019’ Beyaz Keçi Expressive Arts Istanbul’un kuruluşu. İsmi neden böyle, ne oluyor, nedir derdi yazacağım.

Bu oluşumun parçası olarak, farklı uzmanlarla da yapacağımız işbirliğinin bir örneğini “ Çocuklarla Bağ Kurmada Masallarla Konuşalım” Atölyesi ile 9 Şubat 2020’de yaşadık. Hatta tanıtım dokümanının ön yazısı şöyle idi.

Masallarla, hikayelerle büyüdüm diyebilmek isterdim. Ananemin anlattığı tekrar tekrar dinlemek istediğim bir masal dışında fazla bir kayıdım yok, belki ondandır halen derin uykuya dalmak zaman zaman beni zorlar. Sevgili dostum Psikolog Elçin Biçer geçenlerde beni Filiz Işık Bulut’un çalışmalarından haberdar ettiğinde, içlerinden “Bir İletişim Yöntemi Olarak Masal” başlığı hemen beni sarmaladı.
Anne babalara, anne baba adaylarına ya da çocuklarla zaman geçiren yetişkinlere “uykudan önce hikaye-masal” alışkanlığı kazandırmada ve bunun yol yordamını aktarmada aracı olmak istedim. Filiz Işık Bulut gibi yaratıcı drama konusunda uzmanlaşmış ve sanatın farklı alanlarıyla ilgili çalışmalar yürüten, toplumsal sorunlara duyarlı deneyimli bir eğitmenin eşliğinde mekanımızda, hem sizin, hem çocuklarınızın yüreklerine dokunacak, aranızdaki bağı derinleştirecek olan hikaye ve masallar doğmak üzere sizleri bekliyor….
Fulya Kurter Musnitsky

Ebevynler ve çocuklarla zaman geçiren yetişkinlere yönelik atölyede Yaratıcı Drama eğitmeni ve yönetmen Filiz Işık Bulut
Neden masal anlatırız?
Masallar ve motifleri
Masal nasıl kurulur ve yapısı nedir?
İmge yaratmak,
Anlatmak ve oynamak arasındaki farklar Masal anlatırken ses kullanımı nasıl olmalıdır? Dünya ve Anadolu masalları üzerinden masal örnekleri ve iletileri
Masalı değiştirmek mi değiştirmemek mi? Çocukların yaş özelliklerine göre masal anlatmak ve kurgulamak
Evdeki eşyaları masalın parçası haline getirebilmek Doğaçlama becerisini geliştirmek
Üzerinden atölyesini şekillendirdi.

View this post on Instagram

Masallar yeni bir dile doğru yolculuk. Ritmle, renkle, imgelemeyle gelen karakterler masala, masalladan dramaya, dramadan hayata geçiş. Aktı gitti gün. 🍭Characters emerging from rhythm and colors wrote the fairytales. Those fairytales then embodied in drama… 🍭Çocuklarla bağ kurmada masallar bize de ilaç oldu. @embodiment #fairytales #creativesprit #intermodaltransfer #arts #newwaysofseeing #relationshipswithkids #filizışıkbulut #expressiveartsistanbul #sundayworkshop

A post shared by Beyaz Keçi EXA Institute (@expressiveartsistanbul) on