Fulya Kurter

Dışavurumcu Sanatlar,
Psikodrama, Dans - Hareket

Tüm İçerikleri Görüntüle

Güncel

Bu bölümde yakın zamandaki seminer, atölye, roportaj vb. güncel çalışmalarımın duyuruları ve bilgilerinin yanı sıra ilgimi çeken gelişmeler, sempozyum, kongre vb. etkinlikler, kitaplar hakkında da paylaşımlara yer vermekteyim.

Bütünlük için Sanat ve Sanat Terapileri Sempozyumu Ardından

Sanat bireysel ve sosyal parçalanmışlıkları nasıl bütünleştirir? Çatışmaları nasıl dönüştürür? Farklı deneyim alanlardaki mevcut sorunsallara nasıl çözüm üretebilir? Sanat Psikoterapileri Derneği tarafından düzenlenen, benim de düzenleme kurulunun parçası olduğum, “Bütünlük için Sanat ve Sanat Terapisi Sempozyumu” 22 ARALIK’ta gerçekleşti. Toplumun ve toplulukların bağışıklılık sistemlerini güçlendirmek ve dar zamanlarda toplulukların yaratıcı yöntemlerle İhtiyaç duyulan dönüşümü sağlamaları için alan açmak estetik sorumluluk konusunu gündeme getirmeyi, konferans ve atölyelerle alan ilgi duyan üye ve herkesle buluşmayı hedefledi sempozyum.

Bu kapsamda, skype üzerinden katkı sağlayan Naropa Üniversitesi öğretim üyesi Uzm. Sanat Terapisti, Dr. Michael Franklin’in çevirmenliğini yaparak aktardığı kıymetli bilgilere aracı olmaktan büyük keyif ve onur duydum. Sunum başlığı “Farklılıkları Onurlandıran Estetik Pratikler: Sanatsal Konumun Yarattığı Bütünleştirici Alışkanlık”idi.

Ayrıca sempzoyumda, örnek durumlarla da somutlaştırmaya gayret  ettiğim felsefi bir sunumla katılımcılarla buluştum. “Sanat Terapisinde Fenomenolojik Yaklaşım ve  Intermodalitenin özünü oluşturan Polyestetik Kuram” üzerine bir paylaşım yapma fırsatım oldu.

Tüm ilgi gösterenlere teşekkürler. Umarım doğru sorularla ayrılmalarına vesile olmuşumdur.